TULJANI
TULJANI o7
TULJANI
TULJANI o7
TULJANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TULJANI

Tuljani- Elite Croatian Forces
 
HomeRegisterLog in

 

 TUTORIAL V2 by Darko Rora

Go down 
AuthorMessage
king_nothing
TULJAN


Posts : 33
Join date : 2010-03-17

TUTORIAL V2 by Darko Rora Empty
PostSubject: TUTORIAL V2 by Darko Rora   TUTORIAL V2 by Darko Rora EmptyMon 19 Jul 2010, 15:42

Karta regije

Karta svake regije sastoji se od 400 polja. Polja su šesterokutnog oblika. Ima osam vrsti polja: glavni grad, grad, ravnica, brežuljak, šuma, voda, most i planina. Za početak biti će samo nekoliko različitih mapi za sve regije eRepublika. Admini su obećali da će s vremenom svaka regija dobiti svoju jedinstvenu kartu koja bi trebala biti približna stvarnom reljefu određene regije. Kako reljef karte igra veliku ulogu nadam se da će to biti uskoro.
Na karti mogu biti postavljene i građevine. To su bolnice i obrambeni sustavi.

Ovako će izgledati po prilici karta regije - ovo je Južna Dalmacija:

TUTORIAL V2 by Darko Rora Jdalmacijacopy

Glavni grad
:

najvažnije polje na karti. Prepoznat će te ga po neboderima koji se nalaze u njemu. U ostalim gradovima na karti zgrade su manje. Na maloj karti glavni grad je prikazan kao žuta treptajuća točka. Da bi jedna od sukobljenih strana pobijedila u bitki mora imati pod svojom kontrolom glavni grad i 75 % polja ( 300 polja), ako nisu oba uvjeta ispunjena u 24 sata bitka se produžava dok jedna strana ne ispuni oba uvjeta. Bitka može trajati maksimalno 72 sata.

TUTORIAL V2 by Darko Rora Glavnigrad


Bolnica
:

ona podiže health samo ako se nalazite u krugu djelovanja bolnice i ako je bolnica pod kontrolom snaga na čijoj se strani borite, a ne kao prije cijeloj regiji. Bolnicu možete koristiti više puta dnevno. Na jednoj karti može biti više bolnica. Moje je mišljenje da trebaju biti barem dvije Q5 bolnice po regiji kako bi bila pokrivena cijela linija obrane. Optimalno bi bilo 3-4.


TUTORIAL V2 by Darko Rora Bolnica


Bolnica ima tri parametra:


1.trajnost (health budget)
– predstavlja broj liječenja i on se smanjuj sve dok se ne potroši, kada se potroši bolnica se ruši. Primjera radi bolnica u Južnoj Dalmaciji ima trajnost 6000. To znači da može dići health samo 6000 puta. Svaki igrač može koristiti bolnicu u jednom danu više puta sve dok se ne potroši njena trajnost. Bolnica vam automatski podiže health nakon borbe ako se nalazite u području djelovanja bolnice i naravno ako je pod kontrolom snaga na čijoj strani se borite.

2. radijus djelovanja (area of efect) – određena udaljenost na kojoj bolnica ima djelovanje. Radijus djelovanja možete provjeriti tako da na karti kliknete na polje na kojemu se nalazi bolnica i sva polja koja se nalaze u području djelovanja postat će žućkasta. Ako se ne nalazite na žućkastom polju nakon borbe bolnica vam neće podići health. Ne zaboravite bolnica mora biti pod kontrolom snaga na čijoj se strani borite. Bolnica u Južnoj Dalmaciji ima radijus kruga djelovanja od 7 polja (koji nije u potpunosti iskorišten jer je bolnica postavljena 5 polja previše sjeverno i dva polja previše istočno).

3. vrijednost za koliko diže health ( healing/turn/player) – označava maksimalnu vrijednost za koliko će vam biti podignut health nakon borbe. Neograničen broj puta dok traje i ako ste u radijusu djelovanja bolnice, te ako je bolnica pod kontrolom snaga na čijoj se strani borite. Bolnica u Južnoj Dalmaciji podiže health za 70 po borbi.

Ako niste slučajno u krugu djelovanja bolnice ili je bolnici istekla trajnost ne očajavajte jer će vam biti sljedećeg dana health automatski podignut na 70, neovisno da li je bio 20 ili 40. Naravno ako je bio niži od 70.


Obrambeni sistem - je imao prije ulogu da poveća veličinu zida regije, a sada poveća obranu svakom igraču koji se nalaze u radijusu njegovog djelovanja za određeni broj bodova. Naravno samo onoj strani koja ima pod kontrolom polje na kojem se nalazi obrambeni sistem. Na jednoj karti može biti više obrambenih sistema. Moje je mišljenje da trebaju biti barem dva Q5 obrambena sistema po regiji kako bi bila pokrivena cijela linija obrane. Optimalno bi bilo 3-4.

TUTORIAL V2 by Darko Rora Obrambenisistem


Obrambeni sistem kao i bolnica ima tri parametra:

1.trajnost (durabiliti) – predstavlja broj ukupnog obrambenog bonusa i on se smanjuj sve dok se ne potroši, kada se potroši obrambeni sistem se ruši. Primjera radi obrambeni sistem u Južnoj Dalmaciji ima trajnost 70 000. To znači da ima 70 000 obrambenih bodova. Svaki igrač može koristiti obrambeni sistem kao i bolnicu u jednom danu više puta sve dok se ne potroši njegova trajnost. Obrambeni sistem vam automatski podiže obranu za vrijeme borbe ako se nalazite u području djelovanja obrambenog sistema i naravno ako je pod kontrolom snaga na čijoj strani se borite.

2. radijus djelovanja (area of efect) – određena udaljenost na kojoj obrambeni sistem ima djelovanje. Radijus djelovanja možete provjeriti tako da na karti kliknete na polje na kojemu se nalazi obrambeni sistem i sva polja koja se nalaze u području djelovanja postat će žućkasta. Ako se ne nalazite na žućkastom polju za vrijeme borbe obrambeni sistem će vam podići obranu. Ne zaboravite obrambeni sistem mora biti pod kontrolom snaga na čijoj se strani borite. Obrambeni sistem u Južnoj Dalmaciji ima radijus kruga djelovanja od 8 polja (koji nije u potpunosti iskorišten jer je obrambeni sistem postavljen dva polja previše istočno).

3. obrambeni bonus (defens bonus)
– označava maksimalnu vrijednost za koliko će vam biti podignuta obrana za vrijeme borbe. Obrambeni sistem možete koristiti više puta sve dok traje i ako ste u radijusu njegovog djelovanja, te ako obrambeni sistem pod kontrolom snaga na čijoj se strani borite. Obrambeni sistem u Južnoj Dalmaciji podiže obranu za 25 po borbi.

TUTORIAL V2 by Darko Rora Radijusdjelovanja


Radijus djelovanja bolnice ili obrambenog sistema je označen je žučkasto.
Back to top Go down
 
TUTORIAL V2 by Darko Rora
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
TULJANI :: TUTORIALI :: V2 TUTORIALI-
Jump to: