TULJANI
TULJANI o7
TULJANI
TULJANI o7
TULJANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TULJANI

Tuljani- Elite Croatian Forces
 
HomeRegisterLog in

 

 VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak)

Go down 
AuthorMessage
king_nothing
TULJAN


Posts : 33
Join date : 2010-03-17

VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak) Empty
PostSubject: VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak)   VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak) EmptyMon 19 Jul 2010, 10:24

VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak) Bar1


KARAKTERISTIKE ORUŽJA I BONUSIKarakteristike oružja:

- Damage (šteta): Osnovna šteta koju radi oružje po udarcu sa skillom 1. Veći skill za taj tip oružja, veću štetu ćete raditi.
- Attack (napad): Definira Vašu šansu da pogodite neprijatelja u usporedbi sa obrambenom vrijednosti oružja Vašeg neprijatelja.
- Defense (obrana): Definira šanse Vašeg neprijatelja da Vas pogodi u usporedbi sa napadačkom vrijednosti Vašeg oružja.
- Durability (izdržljivost) - Definira koliko puta možete upotrijebiti oružje. Svaka borba smanjuje izdržljivost za jedan.

Bonus obrambenih sustava (smanjuje šanse neprijatelju da Vas pogodi):

Dobit ćete bonus na obrambene atribute Vašeg oružja ako ste u području djelovanja obrambenog sustava. Da biste vidjeli područje djelovanja, kliknite na polje sa obrambenim sustavom. Ako kliknete na tipku "More Info", vidjet ćete koliki je taj bonus.

Kada se borite protiv drugog igrača, Vi i Vaš suparnik na poteze napadate jedan drugog. Šansa da imate početni napad je 50%.


Svaki napad ima dva stanja:


1. Provjera pogodak-promašaj (Hit-or-miss check): Ako pucate prema neprijatelju, Vaš napadački atribut (uključujući sve bonuse) se uspoređuje s obrambenim atributom vašeg neprijatelja (uključujući sve bonuse). Čim je ta vrijednost veća, to je veća šansa da ćete pogoditi neprijatelja. Šansu za pogodak možete vidjeti kada odaberete neprijatelja.

2. Šteta (damage): Ako pogodite neprijatelja, šteta se računa temeljem Vašeg skilla za taj tip oružja te bodova prilagodbe utrošenih na štetu za oružje koje koristite. Što je veći Vaš skill za korišten tip oružja, to će biti veća šteta.

VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak) Bar1

VOJNE JEDINICEPješadija

Pješadija (Infantry) se može pomicati samo jedno polje po potezu, i to na bilo koje polje osim na polje sa vodom, a za borbu koriste puške (Rifle).

Pješadija ima prednost nad artiljerijom i bonus od terena u šumama, no slaba je protiv tenkova. Pešadijske jedinice su prvenstveno ofanzivnog karaktera i najefikasnije je koristiti ih za napadanje bitnih mjesta (mostova, bolnica, gradova), posebno ako širom istih ima šume. Pošto je artiljerija zamišljena za obranu gradova, a pješadija ima prednost nad njom, pješačke jedinice će biti vrlo bitne u ofenzivnim operacijama i ne bih ih preporučio za obične civile 2kliktaše, već za aktivnije igrače i članove vojnih jedinica.


Artiljerija

Artillery se može pomicati samo jedno polje po potezu, i to na bilo koje polje osim na polja sa vodom i planinama, a borbu koriste topove (artillery).

Artiljerija je bitna za obranu gradova (na primjer glavnog grada), jer ona tu ima 20% obrambenog (defanzivnog) bonusa. Artiljerija ima prednost nad helikopterima, ali uzevši u obzir mobilnost helikoptera, ne može se koristiti za napadanje istih, već samo za obranu. Artiljerija je slaba na pješadiju.


Tenkovi

Tenkovi (tank) imaju prednost nad pješadijom i bonus na brežuljcima, no slabe su protiv helikoptera. Također ne mogu prelaziti planine (kao ni preko vode) što je neka vrsta hendikepa, no mogu se pomicati po 2 polja po potezu.

Tenkovske jedinice bi preporučili za jedinice koje bi branile ključne točke na karti, a tu se misli na mostove ili planinske prolaze. U napadačkim misijama bi tenkovi trebali sačekati sa ulaskom u bitku dok se bitne pozicije ne osvoje od strane bržih jedinica (helikoptera).

Helikopteri

Sve gore spomenute jedinice imaju hendikep vezan za kretanje. Sporo se kreću (po jedan ili dva koraka po potezu) i ne mogu prelaziti sve terene - preko rijeke ne može nitko prijeći, a tenkovi ne mogu ni preko planina. Helikopteri se kreću 3 polja po potezu i prelaze preko svih površina (pa i vodenih).

Helikopteri imaju prednost nad tenkovima i kao takvi mogu koristiti za čišćenje terena od tenkova i ostalih jedinica pred dolazak pješadije i tenkova. Bonus od terena dobivaju na ravnice, ali su slabi na artiljeriju.

Helikoptere preporučujemo za brze mobilne operacije i samo za organizirane jedinice. Helikopter je praktički neupotrebljiv u rukama 2-kliktaša, ujedno vrlo su skupi. Uglavnom se koriste ofenzivno. U napadačkim misijama mogu biti korišteni za početno oslobađanje puta kojim bi naša vojska došla do ključnih dijelova neprijateljskog teritorija. U obrambenim misijama mogu opet bili korišteni za brze napade na mjesta koja su eventualno pala u neprijateljske ruke.


VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak) Bar1BOLNICA I LIJEČENJE


I na kraju dolazimo do djela koje nas sve najviše zanima a to jest BOLNICA.

Korištenje bolnice je jednostano - dovoljno je da budete u njenom djelokrugu (slika dole) i dobivate na svakoj izmjeni poteza zdravlje dok se bolnica ne potroši (visina dobivenoga zdravlja ovisi o kvaliteti bolnice). Znači, ako ste u regiji s bolnicom i vaša strana drži bolnicu, vi se liječite dok ste u radijusu njenog djelovanja.

VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak) Screeny%203

Recimo npr. da izgubite u borbi. eRep će vas liječiti do 40 healtha (samo 2 puta u jednome danu), a bolnica još određeni broj jedinica zdravlja (ovisi o vrsti bolnice). Onda ostanite tu sljedeći potez (najbolje se povući van dosega neprijatelja), pa će vas liječiti opet određeni iznos zdravlja i sve tako dok ne dođete 100. Treba još napomenuti da bolnica nadoknađuje samo zdravlje izgubljeno u ratu.

Ukoliko se borite bar jednom, a sljedeći dan vam je zdravlje ispod 70 - prilikom logina zdravlje (health) će se automatski podignut na 70 ('free health check').

Ako regija nema bolnicu onda morate se izliječi sa paketićima zdravlja koji se moraju kupiti za golde.

Back to top Go down
 
VOJNI MODUL by min. obrazovanja (nastavak)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
TULJANI :: TUTORIALI :: V2 TUTORIALI-
Jump to: